Krem kalafiorowy z piklowanym łososiem

Składniki

  • “Zupa kalafiorowa z koperkiem” Proste Historie,
  • 80 g wędzonego łososia,
  • 2 marchewki,
  • 4 łyżki octu,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 1 łyżeczka oliwy,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 1/2 ziarenek gorczycy,
  • 100 g sera topionego śmietankowego,
  • gałka muszkatołowa i sól,
  • koperek.

Sposób przygotowania

  1. 80 g wędzonego łososia pokrój w cienkie paski.
  2. Przełóż do miski z 2 marchewkami zestruganymi na cieniutkie paski.
  3. Rozmroź 150 g “Kalafiora” Proste Historie, przekrój każdy kawałek wzdłuż na 4 części, dodaj do miski.
  4. W rondelku zagotuj 4 łyżki octu z 2 łyżkami wody, 1 łyżką oliwy i 1 łyżeczką cukru.
  5. Dodaj 1/2 ziarenek gorczycy, dopraw solą i ciepłym wywarem zalej łososia z warzywami.
  6. Odstaw do wystygnięcia.
  7. Przygotuj “Zupę kalafiorową” Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu, zmiksuj dodając 100 g sera topionego śmietankowego.
  8. Dopraw gałką muszkatołową i solą.
  9. Krem serwuj układając na nim odcedzone warzywa z łososiem.
  10. Posyp wierzch koperkiem.

 

ZUPA KALAFIOROWA z koperkiem
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu