Krupnik polski z grzybami

Składniki

  • “Krupnik polski z kaszą jęczmienną” Proste Historie 450 g,
  • 300 g wędzonych żeberek,
  • 2 łyżki masła,
  • 10 kapeluszy świeżych podgrzybków,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 szczypta cukru,
  • 3 łyżki gęstej śmietany,
  • siekany koper.

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj “Krupnik polski” 450 g Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając do niego 300 g wędzonych żeberek.
  2. Rozgrzej na patelni 2 łyżki masła i wrzuć 10 kapeluszy świeżych podgrzybków.
  3. Smaż je przez 3 minuty z każdej strony, dodając przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz szczyptę cukru.
  4. Po 1 minucie zdejmij grzyby, ostudź i pokrój w grube plastry. Dodaj do krupniku.
  5. Obierz mięso z żeberek i dodaj je do zupy wraz z 3 łyżkami gęstej śmietany i siekanym koprem.

Krupnik polski Proste Historie
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu