Pączki z ciasta parzonego z leśnymi owocami

Sposób przygotowania

Wrzuć do garnuszka 2 łyżki masła, wlej 220 ml wody, szczyptę soli i dodaj 1 czubatą łyżeczkę cukru. Dodaj 120 g mąki pszennej. Dobrze rozmieszaj i postaw na ogniu. Przygotuj 4 jajka. Mocno i energicznie mieszając łyżką lub mikserem dodawaj po jednym jajku – wrzucając następne dopiero po wmieszaniu wcześniejszego. Odstaw całośc na 30 minut. Przygotuj w tym czasie owoce. Na patelnie wlej 2 łyżki miodu, 1 łyżeczkę masła i po rozgrzaniu dodaj zamrożone opakowanie “Owoców lasu” Proste Historie. Smaż mieszając tak, aby wyparował sok z patelni. Z ciasta łyżką stołową formuj małe pączki i smaż w dobrze rozgrzanym głębokim tłuszczu. Rumiane ze wszystkich stron odsączaj na papierowym ręczniku, posyp cukrem pudrem i zanurzaj w ciepłych owocach leśnych.

OWOCE LASÓW i sadów
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu