Pierogi z grzybami z sosem sojowym

Pierogi z grzybami z sosem sojowym to wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju połączenie tradycyjnego specjału kuchni polskiej z odrobiną orientalnego smaku. Przygotowanie posiłku dzięki znakomitym produktom od Prostych Historii zajmuje zaledwie około 30 minut, a jego uniwersalność sprawia, że z powodzeniem można je spożywać o każdej porze roku. Pierogi z grzybami to ponadto danie, które zależnie od podania, serwuje się zarówno w formie obiadu, jak i kolacji lub przekąski. Specjalny dobór składników zapewnia też, że wszyscy goście będą zachwyceni tym posiłkiem. Warto kultywować rodzime tradycje kulinarne i wzbogacać je o nieco egzotyczne dodatki, by odbyć prawdziwą podróż po smakach świata.

Składniki

  • 50 ml sosu sojowego,
  • 50 ml octu ryżowego,
  • pierogi z grzybami Proste Historie,
  • 1 łyżka sezamu,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 płaska łyżeczka startego na pastę świeżego imbiru.

Sposób przygotowania

  1. Połącz w miseczce 50 ml sosu sojowego z 50 ml octu ryżowego.
  2. Na suchej patelni upraż przez 3 minuty 1 łyżkę sezamu, następnie wsyp sezam do sosu sojowego.
  3. Dodaj zgnieciony i posiekany 1 ząbek czosnku i 1 płaską łyżeczkę startego na pastę świeżego imbiru.
  4. Przygotuj pierogi Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  5. Gorące pierogi maczaj w oddzielnych miseczkach z sosem.

PIEROGI z grzybami
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu