Pierogi z jagodami i kwaśną śmietaną

Pierogi z jagodami i kwaśną śmietaną to pyszna propozycja na obiad, kolację czy przekąskę dla całej rodziny. Prostota przygotowania tego dania pozwala na jego serwowanie niemal przy każdej okazji, gwarantując tym samym doskonały smak i aromat. Danie gotowe od Prostych Historii to nie tylko tradycyjny polski specjał podawany na słodko, też także możliwość jego zaserwowania na niezliczone sposoby. Zachwyć swoich gości pierogami z jagodami i kwaśną śmietaną lub zaproponuj je swoim pociechom jako pożywne śniadanie przed szkołą lub przedszkolem. Pierogi w takiej formie to znakomite alternatywa kulinarna na cały rok.

Składniki

  • 250 ml śmietany 36%,
  • 1 cytryna,
  • pierogi z jagodami Proste Historie,
  • cukier.

Sposób przygotowania

  1. 250 ml śmietany 36% skrop sokiem z 1 cytryny.
  2. Mocno wymieszaj widelcem aby zamieniła się w gęsty krem.
  3. Ugotuj pierogi Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  4. Gorące pierogi polewaj śmietaną i posypuj dużą ilością cukru. Najprostsza rewelacja!

PIEROGI z jagodami
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu