Pierogi z serem i owocami

Pierogi z serem i owocami to niezwykle popularne danie, które może być serwowane zarówno na ciepło, jak i na zimno – zależnie od preferencji wygłodniałych smakoszy. Na tym zresztą nie kończy się uniwersalność tej znanej i przepysznej potrawy. Pierogi z serem i owocami od Prostych Historii świetnie sprawdzą się jako danie główne na wytwornym obiedzie, a także jako drobna przekąska przed właściwym posiłkiem. Jedno nie ulega wątpliwości – tak zaserwowane pierogi smakują znakomicie o każdej porze roku. Niezaprzeczalnym atutem jest też szybkość przygotowania, całość trwa nie dłużej niż 30 minut, dzięki czemu nie zbyt wiele czasu w kuchni.

Składniki

  • “Pierogi z serem” Proste Historie,
  • 1 garść malin,
  • 1 garść jeżyn,
  • 2 łyżki jagód,
  • 2 łyżki białej porzeczki,
  • 1 nektarynka,
  • 1 łyżka posiekanej mięty,
  • 1 łyżka cukru,
  • 3 łyżki słodkiej śmietanki.

Sposób przygotowania

  1. Do miski wsyp garść malin, garść jeżyn, 2 łyżki jagód, 2 łyżki białej porzeczki, 1 pokrojoną w kawałki nektarynkę.
  2. Dodaj 1 łyżkę posiekanej mięty lub melisy oraz 1 łyżkę cukru.
  3. Przykryj owoce folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.
  4. Ugotuj opakowanie pierogów proste Historie zgodnie z przepisem.
  5. Dokładnie je osusz.
  6. Polej 3 łyżkami słodkiej śmietanki i obsyp zimnymi, odcedzonymi od soku owocami.

Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu