Pierogi z serem i truskawkami w maślanym syropie z orzechami
Pierogi z serem i truskawkami w maślanym syropie z orzechami to dania gotowe od Prostych Historii, które łączy w sobie tradycję z nieco nowatorską formą podania. Dlatego też posiłek ten bez trudu zachwyci kubki smakowe zarówno dorosłych, jak i dzieci. Wbrew pozorom danie to można bardzo łatwo i szybko przygotować, cała procedura zajmuje około 30 minut. Pierogi z serem i truskawkami w maślanym syropie z orzechami łączą w sobie lekkość, słodycz oraz wytworność na najwyższym poziomie, dlatego też można je serwować jako przekąskę lub danie główne. Znakomicie sprawdza się też jako codzienny i szybki posiłek np. po pracy.
Składniki
Pierogi:
- Pierogi serowo-truskawkowe Proste Historie.
Sos:
- 70 g cukru pudru,
- 80 ml wody,
- 2 łyżki posiekanych, obranych orzechów,
- 2 łyżki zimnego masła.
Sposób przygotowania
- Do garnuszka wsyp 70 g cukru pudru i dodaj 80 ml wody. Postaw na małym ogniu i bez ruszania garnkiem pozwól aby cukier się rozpuścił.
- Doprowadź do wrzenia, podkręć ogień na większy i gotuj dopóki syrop nie zacznie zmieniać koloru na złoty.
- Ostudź. Dodaj 2 łyżki posiekanych, obranych orzechów i 2 łyżki zimnego masła.
- Mieszaj i podgrzej na małym ogniu.
- Podawaj ciepłe do pierogów Proste Historie ugotowanych według przepisu na opakowaniu.