Pierogi z serem i truskawkami w maślanym syropie z orzechami

Pierogi z serem i truskawkami w maślanym syropie z orzechami to dania gotowe od Prostych Historii, które łączy w sobie tradycję z nieco nowatorską formą podania. Dlatego też posiłek ten bez trudu zachwyci kubki smakowe zarówno dorosłych, jak i dzieci. Wbrew pozorom danie to można bardzo łatwo i szybko przygotować, cała procedura zajmuje około 30 minut. Pierogi z serem i truskawkami w maślanym syropie z orzechami łączą w sobie lekkość, słodycz oraz wytworność na najwyższym poziomie, dlatego też można je serwować jako przekąskę lub danie główne. Znakomicie sprawdza się też jako codzienny i szybki posiłek np. po pracy.

Składniki

Pierogi:

  • Pierogi serowo-truskawkowe Proste Historie.

Sos:

  • 70 g cukru pudru,
  • 80 ml wody,
  • 2 łyżki posiekanych, obranych orzechów,
  • 2 łyżki zimnego masła.

Sposób przygotowania

  1. Do garnuszka wsyp 70 g cukru pudru i dodaj 80 ml wody. Postaw na małym ogniu i bez ruszania garnkiem pozwól aby cukier się rozpuścił.
  2. Doprowadź do wrzenia, podkręć ogień na większy i gotuj dopóki syrop nie zacznie zmieniać koloru na złoty.
  3. Ostudź. Dodaj 2 łyżki posiekanych, obranych orzechów i 2 łyżki zimnego masła.
  4. Mieszaj i podgrzej na małym ogniu.
  5. Podawaj ciepłe do pierogów Proste Historie ugotowanych według przepisu na opakowaniu.

Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!