Pomarańczowo – kokosowy krem marchewkowy

Pomarańczowo-kokosowy krem marchewkowy to niezwykle smaczna i pożywna zupa na każdą okazję. Jej konsystencja pozwala na zaspokojenie nawet największego głodu, bez wątpienia zachwyci swoim aromatem i smakiem wszystkich obecnych przy stole. Do przygotowania przesmacznego kremu potrzebne będą m.in. gotowe warzywa Proste Historie, samo przyrządzenie nie powinno natomiast zająć dłużej niż 45 minut. Krem marchewkowy można z powodzeniem podać zarówno podczas romantycznej kolacji z drugą połówką, jak i rodzinnego obiadu z najbliższymi. Potrawa ta doskonale łączy w sobie prostotę z elegancją, dzięki czemu bez trudu zaskoczysz wszystkich gości znakomitym daniem o wybitnych walorach smakowych.

Składniki

  • “Słodka marchewka” Proste Historie,
  • 1 puszka mleka kokosowego 400 ml,
  • 200 ml bulionu z kurczaka lub włoszczyzny,
  • 1 łyżka masła,
  • siekana kolendra
  • 2 pomarańcze,
  • 1/2 łyżeczki dowolnej pasty curry,
  • 100 g topionego śmietankowego serka,
  • sól.

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej 1 puszkę 400 ml mleka kokosowego i 200 ml bulionu z kurczaka lub włoszczyzny.
  2. Dodaj 1 łyżkę masła, sok wyciśnięty z 2 pomarańczy i ½ łyżeczki  dowolnej pasty curry.
  3. Zagotuj.
  4. Wrzuć 1 opakowanie “Marchewki” Proste Historie i gotuj przez 25 minut.
  5. Zmiksuj blenderem na krem dodając 100 g topionego, śmietankowego serka.
  6. Dopraw solą i serwuj z dodatkiem siekanej kolendry.

Słodka MARCHEWKA
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu