Pyzy na czerwonej kapuście z boczkiem

Sposób przygotowania

1 kg kapusty czerwonej zetrzyj na tarce, na największych oczkach. Wrzuć do garnuszka z grubym dnem. Dodaj 100 ml octu jabłkowego lub winnego czerwonego,  100 g suszonej żurawiny, 6 łyżek cukru. Posól, dodaj pieprz i kilka listków laurowych. Pozostaw na ogniu na 5 minut. Dokładnie wymieszaj, dodaj 150 ml bulionu warzywnego i duś przez 20 minut. Mieszając regularnie i na małym gazie. Na suchej patelni upraż 150 g wędzonego boczku i dodaj do kapusty. Ugotuj pyzy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Serwuj z chrupiącą, lekko gorącą kapustą.

PYZY ZIEMNIACZANE
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu