Sałatka śledziowa z jabłkami

Składniki

  • “Zupa ogórkowa z koperkiem” Proste Historie,
  • 1 winne jabłko,
  • 150 g śledzia w oleju,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania

  1. Zamrożone warzywa Proste Historie zanurz na 1 minutę w osolonym wrzątku.
  2. Odsącz na sicie i dokładnie wystudź.
  3. Przełóż do miski, dodaj 1 winne jabłko pokrojone w drobną kostkę, 150 g śledzia w oleju pokrojonego na małe kawałki, 3 łyżki majonezu 1 łyżkę jogurtu naturalnego oraz 1 łyżeczkę musztardy.
  4. Delikatnie wymieszaj, dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem i wstaw do lodówki na pół godziny.

ZUPA OGÓRKOWA z koperkiem
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu