Sałatka z wędzonym pstrągiem w sosie miodowo-koperkowym

Składniki

  • “Warzywa na patelnię po polsku” Proste Historie,
  • 1 łyżka płynnego miodu,
  • 1 łyżka musztardy Dijon,
  • olej słonecznikowy,
  • pęczek posiekanego koperku,
  • 200 g filetu wędzonego pstrąga.

Sposób przygotowania

  1. W miseczce wymieszaj 1 łyżkę płynnego miodu z 1 łyżką musztardy Dijon.
  2. Ubijając dodawaj olej słonecznikowy tak, aby powstał gładki sos (wystarczy 50 ml).
  3. Dodaj pęczek posiekanego koperku.
  4. Na patelnię wlej 2 łyżki oleju słonecznikowego.
  5. Wsyp zamrożoną mieszankę warzyw Proste Historie i na dużym ogniu smaż przez 8 minut.
  6. Delikatnie mieszaj.
  7. Dopraw solą, pieprzem i odstaw do całkowitego wystudzenia.
  8. 200 g filetu wędzonego pstrąga pokrój na mniejsze kawałki, sprawdzając jednocześnie czy nie ma ości.
  9. Przełóż warzywa do miski.
  10. Posyp kawałkami ryby i zalej sosem musztardowym.
  11. Nie mieszaj. W trakcie nakładania sos i smak dotrze wszędzie.

WARZYWA NA PATELNIĘ po polsku
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu