Szpinakowy sos do kopytek

Składniki

  • “Siekany szpinak” Proste Historie,
  • “Kopytka ziemniaczane” Proste Historie,
  • 3 łyżki masła,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 200 g pokruszonego sera z niebieską pleśnią,
  • 100 g sera topionego,
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej,
  • 1 cytryna,
  • sól.

Sposób przygotowania

  1. Rozpuść w garnku 3 łyżki masła, dodaj wyciśnięte przez praskę 4 ząbki czosnku.
  2. Włóż zamrożony “Szpinak” Proste Historie, przykryj, na małym ogniu, mieszając co pewien czas pozwól mu się rozmrozić.
  3. Po około 10 minutach dodaj 200 g pokruszonego sera z niebieską pleśnią i 100 g sera topionego.
  4. Dopraw szczyptą gałki muszkatołowej, sokiem z 1 cytryny i solą.
  5. Ugotuj “Kopytka ziemniaczane” Proste Historie  i podaj do nich świeżo zrobiony sos.

Siekany SZPINAK
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu