Zupa czosnkowa z golcami
Składniki
- “Kartoflanka kociewska z golcami” Proste Historie,
- 10 główek nieobranego czosnku,
- 4 łyżki oleju,
- 1 jajko,
- 150 ml tłustej śmietany,
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
- 1 śmietana.
Sposób przygotowania
- 10 główek nieobranego czosnku przekrój na pół tak aby ząbki się trzymały razem.
- Włóż do miski, polej 4 łyżkami oleju, lekko posól.
- Wyłóż na papier do pieczenia, wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na 30 minut.
- Wyjmij ostudzony czosnek z łupiny, wrzuć do wysokiego naczynia, dodaj 1 jajko, 150 ml tłustej śmietany, 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki.
- Całość zmiksuj.
- Przygotuj Kartoflankę kociewską z golcami Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu, mieszając dodaj czosnkową śmietanę.
- Gotuj dodatkowe 3 minuty i podaj na talerzach. Smacznego!
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Zupa czosnkowa z golcami
Upiecz czosnek w łupinie, zmiksuj z tłustą śmietaną i natką pietruszki i dodaj do zupy.
Zapiekanka chłopska z pieca
Ugotuj gęstą zupę, dodaj smażoną wieprzowinę i zapiecz w kokilkach posypanych ostrym serem.