Zupa czosnkowa z golcami

Składniki

  • “Kartoflanka kociewska z golcami” Proste Historie,
  • 10 główek nieobranego czosnku,
  • 4 łyżki oleju,
  • 1 jajko,
  • 150 ml tłustej śmietany,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • 1 śmietana.

Sposób przygotowania

  1. 10 główek nieobranego czosnku przekrój na pół tak aby ząbki się trzymały razem.
  2. Włóż do miski, polej 4 łyżkami oleju, lekko posól.
  3. Wyłóż na papier do pieczenia, wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na 30 minut.
  4. Wyjmij ostudzony czosnek z łupiny, wrzuć do wysokiego naczynia, dodaj 1 jajko, 150 ml tłustej śmietany, 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki.
  5. Całość zmiksuj.
  6. Przygotuj Kartoflankę kociewską z golcami Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu, mieszając dodaj czosnkową śmietanę.
  7. Gotuj dodatkowe 3 minuty i podaj na talerzach. Smacznego!

KARTOFLANKA kociewska z golcami
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu