Opis
Kuchnia wegańska zachwyca różnorodnością i otwartością na nowe połączenia smakowe. Wegańskie gotowanie to zabawa, kreatywność, elastyczność w doborze składników. Nasza propozycja? Pierogi z warzywami. Połączyliśmy to, co najlepsze, cienkie delikatne ciasto z bogactwem roślinnych składników. Dodatkowo danie charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Proste Historie – dobre dla planety i dla Ciebie!
Produkt certyfikowany przez European Vegetarian Union.
Gramatura: 450 g netto.
Produkt głęboko mrożony.
Składniki:ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: szpinak (15 %), woda, marchew (12 %), buraki czerwone (10 %), cebula (9 %), błonniki roślinne (bambusowy, z łuski babki jajowatej, grochowy), chrzan tarty (5 %) (korzeń chrzanu, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; sól), ciecierzyca gotowana (5 %)(woda, ciecierzyca), cebula smażona (4 %) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), fasola czerwona (4 %), olej rzepakowy, fasola biała (3 %), pasternak (3 %), sól, przyprawy, skrobia ziemniaczana.
Zawartość nadzienia: 40 %.
Produkt może zawierać mleko, soję i seler.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 225 g |
% RWS*
na porcję |
Wartość energetyczna |
741 kJ / 178 kcal |
1667 kJ / 401 kcal |
20% |
Tłuszcz |
3,6 g |
8,1 g |
12% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,3 g |
0,7 g |
4% |
Węglowodany |
28 g |
63 g |
24% |
w tym cukry |
1,7 g |
3,8 g |
4% |
Błonnik |
4,7 g |
11 g |
– |
Białko |
5,7 g |
13 g |
26% |
Sól |
0,79 g |
1,8 g |
30% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.