Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pierogi z warzywami

          Opis

          Kuchnia wegańska zachwyca różnorodnością i otwartością na nowe połączenia smakowe. Wegańskie gotowanie to zabawa, kreatywność, elastyczność w doborze składników. Nasza propozycja?  Pierogi z warzywami. Połączyliśmy to, co najlepsze, cienkie delikatne ciasto z bogactwem roślinnych składników.  Dodatkowo danie charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Proste Historie – dobre dla planety i dla Ciebie!

          Produkt certyfikowany przez European Vegetarian Union. 

          Gramatura: 450 g netto.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki:ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: szpinak (15 %), woda, marchew (12 %), buraki czerwone (10 %), cebula (9 %), błonniki roślinne (bambusowy, z łuski babki jajowatej, grochowy), chrzan tarty (5 %) (korzeń chrzanu, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; sól), ciecierzyca gotowana (5 %)(woda, ciecierzyca), cebula smażona (4 %) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), fasola czerwona (4 %), olej rzepakowy, fasola biała (3 %), pasternak (3 %), sól, przyprawy, skrobia ziemniaczana.
          Zawartość nadzienia: 40 %.
          Produkt może zawierać mleko, soję i seler.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 741 kJ / 178 kcal 1667 kJ / 401 kcal 20%
          Tłuszcz 3,6 g 8,1 g 12%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 0,7 g 4%
          Węglowodany 28 g 63 g 24%
          w tym cukry 1,7 g 3,8 g 4%
          Błonnik 4,7 g 11 g
          Białko 5,7 g 13 g 26%
          Sól 0,79 g 1,8 g 30%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody.
          Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
          2 Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut.
          3 Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz wzbogacić ich smak podsmażaną cebulką.

          Produkty powiązane

          Ciekawostki produktowe