Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pyzy ze szpinakiem i brokułami

          Opis

          Ulubione danie, ale w wersji wegańskiej? Nic prostszego. Z myślą o wszystkich, którzy z szacunku dla planety i dla zdrowia wybierają kuchnię roślinną, stworzyliśmy pyzy w wersji wegańskiej. Tradycyjna forma potrawy zestawiona z bogactwem warzyw daje wegański efekt Wow! I właśnie o to nam chodziło. Dodatkowo danie charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu. Proste Historie – dobre dla planety i dla Ciebie!

          Produkt certyfikowany przez European Vegetarian Union. 

          Gramatura: 450 g netto.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki:ciasto: ziemniaki (51 %), skrobia ziemniaczana, woda, suszone ziemniaki (8 %), mąka pszenna, sól; nadzienie: szpinak (52 %), brokuły (34 %), skrobia, mąka pszenna, przyprawy, sól.
          Zawartość nadzienia: 20 %.
          Produkt może zawierać mleko, soję i seler.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 530 kJ / 127 kcal 1193 kJ / 286 kcal 14%
          Tłuszcz 0,8 g 1,8 g 3%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g 0,9 g 5%
          Węglowodany 27 g 61 g 23%
          w tym cukry 0,5 g 1,1 g 1%
          Błonnik 1,5 g 3,4 g
          Białko 2,1 g 4,7 g 9%
          Sól 0,67 g 1,5 g 25%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone pyzy wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody.
          Następnie pyzy delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
          2 Od chwili kiedy pyzy zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 5-7 minut.
          3 Ugotowane pyzy wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem i udekorować szczypiorkiem.

          Produkty powiązane

          Ciekawostki produktowe