Polityka jakości

Dom, w którym smacznie się gotuje i wspólnie jada jest żywy – to miejsce przyjemne i bezpieczne, z niezwykłą siłą przyciągania ludzi. Proste Historie powstały po to, żeby pomóc tworzyć takie miejsce poprzez wspieranie przygotowania codziennego, pysznego jedzenia. Chcemy robić to, na czym znamy się najlepiej, czyli rozwijać współczesną domową kuchnię w oparciu o dobre polskie tradycje i składniki najlepszego pochodzenia. Możemy poszczycić się doskonałą znajomością polskiej kuchni domowej, ale nie boimy się też uwspółcześniać przepisów czy łamać rutyny. Pozostajemy otwarci na różne smaki i wprowadzamy na polskie stoły garść nowych inspiracji.

Certyfikaty

Co ważne, zaopatrujemy się tylko u sprawdzonych i certyfikowanych dostawców, którzy są cyklicznie audytowani, a otrzymywany towar poddajemy kontroli jakościowej. Posiadamy własne, nowoczesne laboratorium mikrobiologiczne, w którym badane są wszystkie partie produkcyjne, półprodukty i materiały. Nasi wykwalifikowani kontrolerzy jakości nieustannie nadzorują przebieg wszystkich etapów produkcyjnych, a ponadto gotowe produkty przechowujemy w warunkach mroźniczych lub chłodniczych – wykorzystujemy głębokie mrożenie, będące naturalną i bezpieczną metodą utrwalania żywności.

Potwierdzeniem naszych wysokich kompetencji w dziedzinie bezpieczeństwa produkcji żywności i zarządzania jakością są posiadane certyfikaty:

  • IFS
  • BRC
  • ISO 22000

Wydane zostały przez renomowane jednostki certyfikujące BUREAU VERITAS oraz TÜV NORD.

Kontrola jakości i proces produkcji
mrożonych warzyw i owoców

Najważniejszym elementem, dzięki któremu Proste Historie są tak smaczne jest jakość naszych produktów. Znajduje ona uznanie zarówno w oczach naszych Klientów, jak i jest doceniana przez liczne grono ekspertów, czego dowodem są certyfikaty jakości zdobyte przez Iglotex. Smak i zapach Prostych Historii jest efektem starannie dobranych naturalnych składników i prostych receptur, dzięki czemu posiłki idealnie komponują się z ciepłą atmosferą każdego dnia.

01

Dostawa

Owoce i warzywa zostają ocenione przez Kontrolerów Jakości. Tylko surowce spełniające wymagania zostają wykorzystane w kolejnych etapach produkcji.

02

Mycie i czyszczenie

Przyjęte surowce są oczyszczane i myte strumieniem bieżącej wody.

02

Mycie i czyszczenie

Przyjęte surowce są oczyszczane i myte strumieniem bieżącej wody.

03

Selekcja

Po myciu surowce trafiają na taśmy selekcyjne, na których prowadzona jest szczegółowa kontrola jakości.

04

Krojenie

Wyselekcjonowane surowce kroi się na różne kształty i rozmiary.

04

Krojenie

Wyselekcjonowane surowce kroi sie na rózne kształty i rozmiary.

05

Blanszowanie

Niektóre warzywa poddawane sa obróbce termicznej w wysokiej temperaturze (blanszowanie). Proces ten gwarantuje bezpieczeństwo mikrobiologiczne warzyw.

06

Pakowanie

Warzywa i owoce zostają poddane procesowi głębokiego mrożenia. Zapakowane są w woreczki, a następnie w kartony. Przechowywane są w magazynach – mroźniach, skąd trafiają do oddziałów dystrybucyjnych, a następnie sklepów.

06

Pakowanie

Warzywa i owoce zostają poddane procesowi głębokiego mrożenia. Zapakowane w woreczki, a następnie w kartony. Przechowywane są w magazynach – morźniach, skąd trafiają do sklepów.