Dzięki naszemu konkursowi udało nam się wyłonić 12 Domowych Mistrzów Kuchni. To grono wyśmienitych kucharzy, którzy dla swoich bliskich potrafią wyczarować w prawdziwe cuda kulinarne. Wśród ich specjalności są m.in. zupa pomidorowa z papryką i domowymi paluchami grissini, pierogi z kapustą i grzybami, rosół wegetariański, “cytrymak”, czy tarta czekoladowa z orzechami w palonym cukrze. Do ich zwyczajów należy zarówno porządek w kuchni, jak i artystyczny nieład, korzystanie z wielepokoleniowych receptur, jak i zamiłowanie do improwizacji. Jednym słowem są różni, lecz łączy ich pasja i kunszt, które wkładają w przygotowane wyśmienitych potrawy. Zapraszamy do zapoznania się z ich sylwetkami w naszej Galerii Domowych Mistrzów Kuchni na Facebook’u!
Serdeczne podziękowania składamy wszystkim uczestnikom konkursu, którzy zgłosili swoich kandydatów na Domowych Mistrzów Kuchni. Wszystkie nadesłane charakterystyki są godne uwagi i warto się z nimi zapoznać pod postem konkursowym. Każda z tych osób zasługuje na gratulacje i docenienie serca, które wkłada w gotowanie. Oby w każdym domu nie zabrakło takich mistrzów kuchni!