Z okazji tegorocznego Dnia Bez Oleju Palmowego (przypadającego 1 lutego), na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu po raz kolejny zorganizowany został cykl wykładów pt. “Olej palmowy – fakty i mity“.
Wykłady były prezentowane w dniu 31 stycznia 2020 r. w sali A Collegium Maximum Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Po wykładach odbył się specjalny pokaz „live cooking”, na którym zostały zaprezentowane inspiracje kulinarne na bazie produktów partnera akcji “Nie jem palmowego, chronię orangutany” – marki Proste Historie. Pokaz prowadził Marcin Świder – Mistrz Kuchni, Konsultant ds. Gastronomii Iglotex Professional. Ponadto, przy osobnym stoisku można było uzyskać porady dietetyczne u profesjonalnych dietetyków.
W budynku Collegium Maximum Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, do 29 lutego 2020 r., można będzie jeszcze oglądać specjalną wystawę edukacyjną „Nie jem palmowego – chronię orangutany”, do której obejrzenia serdecznie zapraszamy!