Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KARTOFLE ZE SKÓRKĄ grubo ciosane

          Opis

          Polskie kartofle grubo ciosane w stylu “steakhouse”, ale z pożywną skórką! Podsmażane wyłącznie na oleju słonecznikowym, z dołączonymi do każdego opakowania aromatycznymi przyprawami w osobnej saszetce. Kartofle idealne dla wszystkich kochających smak ziemniaka ze skórką, poszukujących niebanalnych przekąsek ziemniaczanych oraz wielbicieli chrupiących dodatków do dań obiadowych!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ziemniaki (93%), olej słonecznikowy, mieszanka przyprawowa w saszetce (0,8%): przyprawy i warzywa suszone w zmiennych proporcjach (kolendra, papryka słodka, majeranek, czosnek, cebula, koper, czaber, pieprz czarny, kminek), sól.

          Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na diecie Bezglutenowej.

          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 200 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna524 kJ / 125 kcal1048 kJ / 250 kcal13%
          Tłuszcz3,9 g7,8 g11%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g0,8 g4%
          Węglowodany18 g36 g14%
          w tym cukry0,5 g1 g1%
          Białko2,5 g5 g10%
          Sól0,25 g0,5 g8%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 400 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1W piekarniku:
          Porcję zamrożonych kartofli rozłóż na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury 220°C (z funkcją termoobiegu 200°C). Piecz 15-20 minut, do momentu uzyskania właściwej chrupkości i koloru. W czasie pieczenia kartofle kilkakrotnie przemieszaj.
          2W głębokim oleju:
          Porcję zamrożonych kartofli wrzuć na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C. Smaż około 4 minut, do momentu uzyskania właściwej chrupkości i koloru.
          3 Na patelni:
          Na patelni mocno rozgrzej cienką warstwę oleju i rozłóż na płasko porcję zamrożonych kartofli. Smaż około 8-12 minut, do momentu uzyskania właściwej chrupkości i koloru, od czasu do czasu je obracając.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane