Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pizza po śląsku z białą kiełbasą i chrzanem

          Opis

          Co powiesz na pizzę inspirowaną śląską kuchnią? Oto PIZZA PO ŚLĄSKU! Zadbaliśmy o odpowiednią oprawę i smakowite dodatki: białą kiełbasę z nutą majeranku, chrupiący boczek wędzony oraz wiórki czerwonej cebuli. Autentyczny śląski charakter pizzy podkreśla intensywny sos na bazie świeżo tartego chrzanu. Po prostu. Po polsku. Po śląsku. Rozkoszuj się nią do woli!

          Gramatura: 385 g netto.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, sól, cukier, gluten pszenny, mleko w proszku odtłuszczone, kurkuma, środek do przetwarzania maki: kwas askorbinowy;  dodatki do pizzy: śmietana (śmietanka, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: pektyny; kultury bakterii mlekowych), kiełbasa biała parzona (18%)(mięso wieprzowe, sól, przyprawy (pieprz czarny, czosnek, majeranek), osłonka: jelita wieprzowe), ser mozzarella(12%), ser gouda, boczek wieprzowy wędzony (9%)(boczek wieprzowy, sól, ekstrakty przypraw), cebula, chrzan tarty (5%)(korzeń chrzanu, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; sól), woda, olej rzepakowy, serwatka w proszku (z mleka), skrobie modyfikowane, mleko w proszku odtłuszczone, śmietanka w proszku, sól, ekstrakt czosnku, majeranek.

          Produkt może zawierać soję, gorczycę, jaja, seler, ryby.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 1/2 pizzy % RWS*
          na porcje
          Wartość energetyczna 975 kJ / 233 kcal 1877 kJ / 449 kcal 22%
          Tłuszcz 11 g 21 g 30%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,2 g 8,1 g 40%
          Węglowodany 24 g 46 g 18%
          w tym cukry2 2,4 g 4,6 g 5%
          Białko 9,3 g 18 g 36%
          Sól 1,1 g 2,1 g 35%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 385 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1 Zdejmij foliowe opakowanie z pizzy i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C-200°C.
          2 Piecz przez około 14 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane