Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pizza z pieczarkami

          Opis

          Kasyka gatunku w wyjątkowej odsłonie! Pizza z dużą ilością świeżo krojonych pieczarek i wyrazistym dodatkiem w postaci aromatycznych krążków czerwonej cebuli. To wszystko na lekkim i puszystym cieście, przyozdobionym sosem powstałym z wysokiej jakości przetartych pomidorów. Prosta i sprawdzona receptura, pielęgnowana przez nas od lat z pasją i miłością do pysznego jedzenia!

          Gramatura: 415 g netto.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, sól, cukier, gluten pszenny, mleko w proszku odtłuszczone, kurkuma, środek do przetwarzania maki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: pieczarki (24%), ser mozzarella (24%), przetarte pomidory (19%), woda, cebula (8%), pomidory, cukier, skrobia modyfikowana, sól, aromaty, przyprawy, ekstrakt papryki słodkiej.

          Produkt może zawierać soję, jaja, seler, gorczycę.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 1/2 pizzy % RWS*
          na porcje
          Wartość energetyczna 780 kJ / 187 kcal 1619 kJ / 388 kcal 19%
          Tłuszcz 5,4 g 11 g 16%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g 3,3 g 17%
          Węglowodany 26 g 54 g 21%
          w tym cukry 3,0 g 6,2 g 7%
          Białko 7,4 g 15 g 30%
          Sól 0,93 g 1,89 g 32%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 415 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1 Zdejmij foliowe opakowanie z pizzy i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.
          2 Piecz przez około 14 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane