Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pierogi premium z szynką

          Opis

          Doceniasz jakość? Świetnie! Bo właśnie z wyszukanych składników stworzyliśmy pyszne, a jednocześnie wykwintne danie. Przed Tobą pierogi, które cechuje prosty skład i delikatne ciasto pełne wybornego i kruchego mięsa z szynki. Do tego smażona cebulka, warzywa, a całość doprawiona subtelną nutą czosnku. Pierogi w jakości premium, polecamy!

          Gramatura: 400 g netto.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki:ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: mięso z szynki wieprzowej (71 %), cebula, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), warzywa (marchew, seler, por, korzeń pietruszki, pasternak), błonnik pszenny, przyprawy, czosnek (0,7 %), sól.
          Produkt może zawierać mleko i soję.
          Zawartość nadzienia: 40 %.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 200 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 919 kJ / 220 kcal 1838 kJ / 440 kcal 22%
          Tłuszcz 7,5 g 15 g 21%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g 5,4 g 27%
          Węglowodany 28 g 56 g 22%
          w tym cukry 0,8 g 1,6 g 2%
          Białko 8,8 g 18 g 36%
          Sól 0,53 g 1,1 g 18%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 400 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody.
          Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
          2 Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut.
          3 Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz podsmażyć na złoto na patelni, udekorować natką pietruszki,
          polać tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

          Produkty powiązane

          Ciekawostki produktowe