Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pierogi premium z kaczką

          Opis

          Doceniasz jakość? Świetnie! Bo właśnie z wyszukanych składników stworzyliśmy pyszne, a jednocześnie wykwintne danie. Przed Tobą pierogi, które cechuje prosty skład i delikatne ciasto pełne smakowitego mięsa kaczki. Do tego suszona śliwka i żurawina, jabłko, cebulka i aromatyczne przyprawy. Pierogi w jakości premium, polecamy!

          Gramatura: 400 g netto.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: mięso z kaczki (43 %), jabłka (19 %), tłuszcz wieprzowy, cebula, śliwki suszone (4 %), żurawina suszona (3 %)(zurawina, cukier, olej słonecznikowy), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), czosnek, sól, przyprawy.
          Produkt może zawierać mleko, soję i seler.
          Zawartość nadzienia: 40 %.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 200 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 953 kJ / 228 kcal 1906 kJ / 456 kcal 23%
          Tłuszcz 6,8 g 14 g 20%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,8 g 5,6 g 28%
          Węglowodany 32 g 64 g 25%
          w tym cukry 2,9 g 5,8 g 6%
          Białko 8,2 g 16 g 32%
          Sól 0,98 g 2,0 g 33%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 400 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody.
          Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
          2 Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut.
          3 Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz podsmażyć na złoto na patelni, udekorować listkami oregano,
          polać tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

          Produkty powiązane

          Ciekawostki produktowe