Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z mięsem

          Opis

          Wyraziste, dobrze doprawione mięso i cieniutkie, aksamitne ciasto są kwintesencją idealnych pierogów. Polskie mięso wieprzowo-wołowe, włoszczyznę i aromatyczne przyprawy znajdziesz w wyśmienitych pierogach z mięsem. Te sycące, łatwe w przygotowaniu pierogi zaspokoją nawet największy apetyt.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki:ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: mięso wieprzowe (55 %), mięso wołowe (17 %), cebula, tłuszcz wieprzowy, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), błonnik pszenny, warzywa (marchew, seler, por, korzeń pietruszki, pasternak), przyprawy, sól.
          Mogą zawierać mleko, soję i gorczycę.

          Zawartość nadzienia: 40%.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 1129 kJ / 270 kcal 2540 kJ / 608 kcal 30 %
          Tłuszcz 17 g 38 g 54 %
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,8 g 8,6 g 43 %
          Węglowodany 20 g 45 g 17 %
          w tym cukry 0,7 g 1,6 g 2 %
          Białko 8,9 g 20 g 40 %
          Sól 0,68 g 1,5 g 25 %

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj,
          aby nie przylegały do dna.
          2 Gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut.
          3 Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane