Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI ze szpinakiem i brokułami

          Opis

          Oryginalny sposób na podanie zdrowego szpinaku i brokułów? To z pewnością delikatne i miękkie pierożki, które można przygotować w kilka minut. Ich zaskakujące warzywne nadzienie z dodatkiem aksamitnej mozzarelli oraz aromatycznego czosnku, przypadnie do gustu miłośnikom kreatywnego i zdrowego menu.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma; nadzienie: szpinak (46%), brokuły (30%), ser mozzarella (10%), skrobia, mąka pszenna, czosnek, sól.

          Zawartość nadzienia 42%. Mogą zawierać soję i seler.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 696kJ / 167 kcal 1566 kJ / 376 kcal 19%
          Tłuszcz 2,4 g 5,4 g 8%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g 1,8 g 9%
          Węglowodany 28 g 63 g 24%
          w tym cukry 1,2 g 2,7 g 3%
          Białko 6,3 g 14 g 28%
          Sól 0,65 g 1,5 g 25%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody.
          Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
          2 Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut.
          3 Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem śmietanowo – serowym.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane