Pierogi ze szpinakiem i brokułami z sosem czosnkowym
Pierogi ze szpinakiem i brokułami z sosem czosnkowym to rodzime, tradycyjne danie, podane w elegancki i niezwykle smakowity sposób. Pomimo tego jego przygotowanie zajmuje zaledwie około pół godziny, co warto mieć na uwadze, jeśli nie chcesz spędzić zbyt wiele czasu w kuchni. Pierogi ze szpinakiem i brokułami od Prostych Historii to gwarancja smaku i aromatu, który pobudzi kubki smakowe nawet najbardziej wytwornych smakoszy. Danie to może być serwowane w formie obiadowej lub jako przekąska – wszystko zależy od osobistych preferencji oraz wielkości głodu. Zapewnij swoim bliskim odrobinę wybitnego smaku każdego dnia dzięki pierogom ze szpinakiem i brokułami!
Składniki
- “Pierogi ze szpinakiem i brokułami” Proste Historie,
- 2 żółtka jaj,
- 1 łyżeczka musztardy Dijon,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,
- olej,
- gęsty majonez,
- sól.
Sposób przygotowania
- Przygotuj sos. W dużej misce roztrzep 2 żółtka, 1 łyżeczkę musztardy Dijon, 1 łyżkę soku z cytryny, 2 ząbki przeciśnięte przez praskę czosnku.
- Nie przerywając ubijania zacznij wlewać cieniutkim strumieniem po odrobinie oleju. Łącznie około 200 ml.
- Gęsty majonez możesz odrobinę rozcieńczyć przegotowaną wodą w temperaturze pokojowej. Nie zapomnij doprawić go solą wedle uznania.
- Przykryj i wstaw do lodówki.
- Pierogi Proste Historie ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Osusz i usmaż na chrupiąco na 3 łyżkach oleju.
- Zanurzaj pierogi w zimnym sosie.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pierogi ze szpinakiem i brokułami z sosem czosnkowym
Usmażone pierogi podaj z miseczką hiszpańskiego sosu czosnkowego
Pierogi ze szpinakiem i brokułami w sosie serowym
Ze śmietany, czosnku, żurawiny i sera pleśniowego przygotuj sos do pierogów