Pierogi ze szpinakiem i brokułami z sosem czosnkowym

Pierogi ze szpinakiem i brokułami z sosem czosnkowym to rodzime, tradycyjne danie, podane w elegancki i niezwykle smakowity sposób. Pomimo tego jego przygotowanie zajmuje zaledwie około pół godziny, co warto mieć na uwadze, jeśli nie chcesz spędzić zbyt wiele czasu w kuchni. Pierogi ze szpinakiem i brokułami od Prostych Historii to gwarancja smaku i aromatu, który pobudzi kubki smakowe nawet najbardziej wytwornych smakoszy. Danie to może być serwowane w formie obiadowej lub jako przekąska – wszystko zależy od osobistych preferencji oraz wielkości głodu. Zapewnij swoim bliskim odrobinę wybitnego smaku każdego dnia dzięki pierogom ze szpinakiem i brokułami!

Składniki

  • “Pierogi ze szpinakiem i brokułami” Proste Historie,
  • 2 żółtka jaj,
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,
  • olej,
  • gęsty majonez,
  • sól.

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj sos. W dużej misce roztrzep 2 żółtka, 1 łyżeczkę musztardy Dijon, 1 łyżkę soku z cytryny, 2 ząbki przeciśnięte przez praskę czosnku.
  2. Nie przerywając ubijania zacznij wlewać cieniutkim strumieniem po odrobinie oleju. Łącznie około 200 ml.
  3. Gęsty majonez możesz odrobinę rozcieńczyć przegotowaną wodą w temperaturze pokojowej. Nie zapomnij doprawić go solą wedle uznania.
  4. Przykryj i wstaw do lodówki.
  5. Pierogi Proste Historie ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  6. Osusz i usmaż na chrupiąco na 3 łyżkach oleju.
  7. Zanurzaj pierogi w zimnym sosie.

Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu