Opis
Pyszne pierogi z grzybami to klasyczne polskie danie, które gości na stołach głównie podczas świąt. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, można zapomnieć o żmudnym lepieniu pierogów i cieszyć się wyjątkowym smakiem pieczarkowo-podgrzybkowego nadzienia. Z dodatkiem smażonej cebulki, marchewki i pietruszki, pierogi z grzybami zachwycają niepowtarzalnym smakiem i aromatem skarbów lasu.
Produkt głęboko mrożony.
Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, sól, olej rzepakowy; nadzienie: pieczarki (55%), warzywa w zmiennych proporcjach (marchew, seler, korzeń pietruszki, por), podgrzybek brunatny (10%), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, mąka ryżowa, przyprawy.
Zawartość nadzienia 38%.
Mogą zawierać mleko, soję i gorczycę.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 225 g |
% RWS*
na porcję |
Wartość energetyczna |
757 kJ/ 181 kcal |
1703 kj / 407 kcal |
20 % |
Tłuszcz |
1,3 g |
2,9 g |
4 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
0,9 g |
5 % |
Węglowodany |
36 g |
81 g |
31 % |
w tym cukry |
0,5 g |
1,1 g |
1 % |
Białko |
5,2 g |
12 g |
24 % |
Sól |
0,51 g |
1,1 g |
18 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.