Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z grzybami

          Opis

          Pyszne pierogi z grzybami to klasyczne polskie danie, które gości na stołach głównie podczas świąt. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, można zapomnieć o żmudnym lepieniu pierogów i cieszyć się wyjątkowym smakiem pieczarkowo-podgrzybkowego nadzienia. Z dodatkiem smażonej cebulki, marchewki i pietruszki, pierogi z grzybami zachwycają niepowtarzalnym smakiem i aromatem skarbów lasu.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, sól, olej rzepakowy; nadzienie: pieczarki (55%), warzywa w zmiennych proporcjach (marchew, seler, korzeń pietruszki, por), podgrzybek brunatny (10%), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, mąka ryżowa, przyprawy.
          Zawartość nadzienia 38%.
          Mogą zawierać mleko, soję i gorczycę.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 757 kJ/ 181 kcal 1703 kj / 407 kcal 20 %
          Tłuszcz 1,3 g 2,9 g 4 %
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g 0,9 g 5 %
          Węglowodany 36 g 81 g 31 %
          w tym cukry 0,5 g 1,1 g 1 %
          Białko 5,2 g 12 g 24 %
          Sól 0,51 g 1,1 g 18 %

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
          2 Gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut.
          3 Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane