Opis
Pyszne pierogi z grzybami to klasyczne polskie danie, które gości na stołach głównie podczas świąt. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, można zapomnieć o żmudnym lepieniu pierogów i cieszyć się wyjątkowym smakiem pieczarkowo-podgrzybkowego nadzienia. Z dodatkiem smażonej cebulki, marchewki i pietruszki, pierogi z grzybami zachwycają niepowtarzalnym smakiem i aromatem skarbów lasu.
Produkt głęboko mrożony.
Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól; nadzienie: pieczarki (52 %), włoszczyzna (korzeń pietruszki, seler, por, marchew), podgrzybek brunatny (10 %), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, mąka ryżowa, przyprawy.
Zawartość nadzienia 38%.
Mogą zawierać mleko, soję i gorczycę.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 225 g |
% RWS*
na porcję |
Wartość energetyczna |
683 kJ/ 164 kcal |
1537 kj / 369 kcal |
18% |
Tłuszcz |
2,1 g |
4,7 g |
7% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
0,9 g |
5% |
Węglowodany |
29 g |
65 g |
25% |
w tym cukry |
1,4 g |
3,2 g |
4% |
Białko |
5,5 g |
12 g |
24% |
Sól |
0,65 g |
1,5 g |
24% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.