Opis
Pyszne pierogi z grzybami to klasyczne polskie danie, które gości na stołach głównie podczas świąt. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, można zapomnieć o żmudnym lepieniu pierogów i cieszyć się wyjątkowym smakiem pieczarkowo-podgrzybkowego nadzienia. Z dodatkiem smażonej cebulki, marchewki i pietruszki, pierogi z grzybami zachwycają niepowtarzalnym smakiem i aromatem skarbów lasu.
Produkt głęboko mrożony.
Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma; nadzienie: pieczarki (52%), włoszczyzna (pietruszka, seler, por, marchew), podgrzybek brunatny (10%), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, mąka ryżowa, przyprawy.
Zawartość nadzienia 38%.
Mogą zawierać mleko i soję.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 225 g | % RWS* na porcję |
---|
Wartość energetyczna | 683 kJ/ 164 kcal | 1537 kj / 544 kcal | 28% |
Tłuszcz | 2,1 g | 4,7 g | 7% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 0,9 g | 5% |
Węglowodany | 29 g | 65 g | 25% |
w tym cukry | 1,4 g | 3,2 g | 4% |
Białko | 5,5 g | 12 g | 24% |
Sól | 0,65 g | 1,5 g | 25% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.