Pierogi spod białego puchu
Pierogi spod białego puchu zachwycają nie tylko iście poetycką nazwą, ale również zjawiskowym smakiem. Danie to znakomicie wpisuje się w zimową aurę, gwarantując rozgrzanie oraz niesamowity aromat wraz z każdym kęsem. Dlatego też pierogi spod białego puchu nadają się zarówno na rodzinny obiad, jak i kolację z drugą połówką. Aby je przygotować, nie musisz spędzać całego dnia w kuchni, przyrządzenie tej potrawy nie zajmuje więcej niż godzinę. Na podkreślenie zasługuje też niezwykle estetyczny wygląd dania oferowanego przez Proste Historie, dlatego też potrawę warto serwować także podczas bardziej oficjalnych okazji i wydarzeń.
Składniki
Pierogi z grzybami Proste Historie,
Kwaśna śmietana (opcjonalnie sos grzybowy).
Sposób przygotowania
Pierogi z grzybami Proste Historie przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przysmaż je na maśle z cebulką do uzyskania złocistego koloru. Podaj polane kwaśną śmietaną i posypane pietruszką lub z sosem grzybowym (np. ze zmiksowanej Zupy grzybowej Proste Historie z odrobiną mąki).
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pierogi z grzybami, czosnkiem i szczypiorkiem
Zrumień na maśle posiekaną cebulę, grzyby, dodaj czosnek, uprażoną bułkę tartą i zioła
Pierogi z grzybami z sosem sojowym
Gorące pierogi maczaj w sosie sojowym wymieszanym z octem ryżowym, czosnkiem i sezamem