Pierogi z grzybami z sosem sojowym
Pierogi z grzybami z sosem sojowym to wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju połączenie tradycyjnego specjału kuchni polskiej z odrobiną orientalnego smaku. Przygotowanie posiłku dzięki znakomitym produktom od Prostych Historii zajmuje zaledwie około 30 minut, a jego uniwersalność sprawia, że z powodzeniem można je spożywać o każdej porze roku. Pierogi z grzybami to ponadto danie, które zależnie od podania, serwuje się zarówno w formie obiadu, jak i kolacji lub przekąski. Specjalny dobór składników zapewnia też, że wszyscy goście będą zachwyceni tym posiłkiem. Warto kultywować rodzime tradycje kulinarne i wzbogacać je o nieco egzotyczne dodatki, by odbyć prawdziwą podróż po smakach świata.
Składniki
- 50 ml sosu sojowego,
- 50 ml octu ryżowego,
- pierogi z grzybami Proste Historie,
- 1 łyżka sezamu,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 płaska łyżeczka startego na pastę świeżego imbiru.
Sposób przygotowania
- Połącz w miseczce 50 ml sosu sojowego z 50 ml octu ryżowego.
- Na suchej patelni upraż przez 3 minuty 1 łyżkę sezamu, następnie wsyp sezam do sosu sojowego.
- Dodaj zgnieciony i posiekany 1 ząbek czosnku i 1 płaską łyżeczkę startego na pastę świeżego imbiru.
- Przygotuj pierogi Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Gorące pierogi maczaj w oddzielnych miseczkach z sosem.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pierogi z grzybami, czosnkiem i szczypiorkiem
Zrumień na maśle posiekaną cebulę, grzyby, dodaj czosnek, uprażoną bułkę tartą i zioła
Pierogi z grzybami z sosem sojowym
Gorące pierogi maczaj w sosie sojowym wymieszanym z octem ryżowym, czosnkiem i sezamem