Pierogi z grzybami orzechowo-dyniowe
Składniki
Pierogi z grzybami Proste Historie,
dynia (dowolna, może być Dynia kostka Proste Historie),
garść orzechów,
oliwa,
pieprz,
sól,
cebula,
szklanka czerwonego, wytrawnego wina,
gałązka rozmarynu.
Sposób przygotowania
Pierogi z grzybami Proste Historie przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu. Dynię obierz ze skóry i pokrój w kostkę (ewentualnie przygotuj Dynię kostkę Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu), cebulę drobno posiekaj. Na muśniętej oliwą patelni zeszklij cebulkę, dodaj dynię i smaż przez ok. 5 minut. Dolej szklankę wina, dodaj przyprawy i zioła, duś całość na małym ogniu, aż wino się wchłonie. Dodaj sól i pieprz. Na osobnej patelni upraż orzechy.
Sposób podania :
Pierogi podawaj polane dyniowym sosem, posypane na wierchu orzechami i cebulką.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pierogi z grzybami, czosnkiem i szczypiorkiem
Zrumień na maśle posiekaną cebulę, grzyby, dodaj czosnek, uprażoną bułkę tartą i zioła
Pierogi z grzybami z sosem sojowym
Gorące pierogi maczaj w sosie sojowym wymieszanym z octem ryżowym, czosnkiem i sezamem