Pierogi z grzybami orzechowo-dyniowe

Pierogi z grzybami orzechowo-dyniowe to bardzo wytworne i rozgrzewające danie, które swoim wybornym smakiem i aromatem zachwyca nawet najwybredniejszych znawców kuchni. Korzystając z gotowych mieszanek Proste Historie, przygotowanie tego posiłku nie zajmuje dłużej niż godzinę, a jego estetyczna forma pozwala na podanie nawet na oficjalnym obiedzie lub kolacji. Pierogi z grzybami orzechowo-dyniowe to świetny przykład dania głównego, które nie tylko świetnie smakuje, ale i co najmniej równie znakomicie wygląda – a przecież możesz je z powodzeniem przygotować we własnej kuchni. Nie musisz być również doświadczonym kucharzem, przepis jest niebywale prosty i nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności.

Składniki

Pierogi z grzybami Proste Historie,
dynia (dowolna, może być Dynia kostka Proste Historie),
garść orzechów,

oliwa,
pieprz,
sól,
cebula,
szklanka czerwonego, wytrawnego wina,
gałązka rozmarynu.

Sposób przygotowania

Pierogi z grzybami Proste Historie przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu. Dynię obierz ze skóry i pokrój w kostkę (ewentualnie przygotuj Dynię kostkę Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu), cebulę drobno posiekaj. Na muśniętej oliwą patelni zeszklij cebulkę, dodaj dynię i smaż przez ok. 5 minut. Dolej szklankę wina, dodaj przyprawy i zioła, duś całość na małym ogniu, aż wino się wchłonie. Dodaj sól i pieprz. Na osobnej patelni upraż orzechy.

Sposób podania :

Pierogi podawaj polane dyniowym sosem, posypane na wierchu orzechami i cebulką.

PIEROGI z grzybami 450 g Proste Historie
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu