Pierogi Czerwononose
Składniki
Pierogi z grzybami Proste Historie,
400 g kapusty kiszonej,
1/4 szklanki żurawiny,
1/2 łyżeczki tymianku,
1 łyżeczka majeranku,
1 łyżka sosu sojowego,
cebula.
Sposób przygotowania
Pierogi z grzybami Proste Historie przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu. W osobnym garnku, na dnie rozgrzej odrobinę oleju i zeszklij na nim pokrojoną w kosteczkę cebulkę wraz z przyprawami i sosem sojowym. Podsmażaj ok. 5 minut. Kapustę opłucz, poszatkuj i gotuj pod przykryciem, co jakiś czas dolewając wody, aby kapusta się nie przypaliła. Dodaj żurawinę i cebulkę. Gotuj całość ok. 40 minut, dolewając wody
i mieszając.
Sposób podania: Pierogi podajemy okraszone kapustą z żurawiną.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pierogi z grzybami, czosnkiem i szczypiorkiem
Zrumień na maśle posiekaną cebulę, grzyby, dodaj czosnek, uprażoną bułkę tartą i zioła
Pierogi z grzybami z sosem sojowym
Gorące pierogi maczaj w sosie sojowym wymieszanym z octem ryżowym, czosnkiem i sezamem