Pierogi Czerwononose

Pierogi czerwononose to znakomity i jedyny w swoim rodzaju sposób na podanie jednego z najpopularniejszych i najsmaczniejszych polskich dań. Do jego przyrządzenia nie potrzebujesz specjalnych przygotowań oraz wiele czasu – wystarczy ci zaledwie 45 minut. Posiłek doskonale rozgrzewa i dodaje energii, a jego unikalny wygląd znakomicie sprzyja jesiennemu i zimowemu klimatowi. Dania gotowe Proste Historie, takie jak pierogi z grzybami, to cudowny pomysł na rodzinny obiad lub inną okazję, gdzie mile widziany jest pyszny posiłek. Nie czekaj dłużej i już dziś spraw swoim bliskim wyjątkową, pyszną i barwną niespodziankę kulinarną, jaką są pierogi czerwononose.

Składniki

Pierogi z grzybami Proste Historie,
400 g kapusty kiszonej,
1/4 szklanki żurawiny,

1/2 łyżeczki tymianku,
1 łyżeczka majeranku,
1 łyżka sosu sojowego,
cebula.

Sposób przygotowania

Pierogi z grzybami Proste Historie przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu. W osobnym garnku, na dnie rozgrzej odrobinę oleju i zeszklij na nim pokrojoną w kosteczkę cebulkę wraz z przyprawami i sosem sojowym. Podsmażaj ok. 5 minut. Kapustę opłucz, poszatkuj i gotuj pod przykryciem, co jakiś czas dolewając wody, aby kapusta się nie przypaliła. Dodaj żurawinę i cebulkę. Gotuj całość ok. 40 minut, dolewając wody
i mieszając.

Sposób podania: Pierogi podajemy okraszone kapustą z żurawiną.

PIEROGI z grzybami
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu