Pierogi z grzybami, czosnkiem i szczypiorkiem

Składniki

  • 150 g świeżych grzybów,
  • 1 łyżka oleju,
  • 2 łyżki masła,
  • pierogi z grzybami Proste Historie,
  • 1/2 cytryny,
  • 1 łyżka drobno posiekanej cebuli,
  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • 1 czubata łyżka posiekanego szczypiorku,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj 150 g świeżych, oczyszczonych grzybów: kurki, borowiki, podgrzybki, boczniaki lub malutkie pieczarki. Pokrój wzdłuż na pół.
  2. Na teflonowej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i obsmaż grzyby na dużym ogniu, klika razy je obracając. Zdejmij z patelni.
  3. Osusz patelnię i roztop 2 łyżki masła. Wrzuć 1 łyżkę drobno posiekanej cebuli, 1 drobno posiekany ząbek czosnku i ponownie wrzuć grzyby.
  4. Smaż 2 minuty, dodaj 2 łyżki uprażonej na złoto bułki tartej i 1 czubatą łyżkę posiekanego szczypiorku.
  5. Dodaj sok z ½ cytryny, dopraw solą, pieprzem.
  6. Pierogi Proste Historie ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i serwuj gorące, posypane grzybami z patelni.

PIEROGI z grzybami 450 g Proste Historie
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu