Opis
Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami uwielbiają wszyscy! Delikatne, miękkie ciasto, pyszne nadzienie i aromatyczne przyprawy – oto sekrety udanych pierogów. Z PROSTYMI HISTORIAMI w kilka chwil można rozkoszować się wyrazistym smakiem naturalnie kiszonej kapusty, pieczarek i podgrzybków.
Produkt głęboko mrożony.
Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, sól, olej rzepakowy; nadzienie: kapusta kiszona (30 %) (kapusta biała, sól), kapusta biała (30 %), podgrzybek brunatny (18 %), pieczarki (7 %), cebula, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), błonnik pszenny, sól, cukier, skrobia, olej rzepakowy, borowik szlachetny suszony (0,4 %), przyprawy.
Zawartość nadzienia: 40%.
Mogą zawierać mleko, soję, seler i gorczycę.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 225 g |
% RWS*
na porcję |
Wartość energetyczna |
750 kJ / 179 kcal |
1688 kJ / 403 kcal |
20 % |
Tłuszcz |
1,5 g |
3,4 g |
5 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
0,9 g |
5 % |
Węglowodany |
35 g |
79 g |
30 % |
w tym cukry |
1,1 g |
2,5 g |
3 % |
Białko |
4,7 g |
11 g |
22 % |
Sól |
0,64 g |
1,4 g |
23 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.