Opis
Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami uwielbiają wszyscy! Delikatne, miękkie ciasto, pyszne nadzienie i aromatyczne przyprawy – oto sekrety udanych pierogów. Z PROSTYMI HISTORIAMI w kilka chwil można rozkoszować się wyrazistym smakiem naturalnie kiszonej kapusty, pieczarek i podgrzybków.
Produkt głęboko mrożony.
Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól; nadzienie: kapusta kiszona (30 %) (kapusta biała, sól), kapusta biała (30 %), podgrzybek brunatny (18 %), pieczarki (7 %), cebula, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), błonnik pszenny, sól, cukier, skrobia, olej rzepakowy, przyprawy, borowik szlachetny suszony (0,4 %).
Zawartość nadzienia: 40%.
Mogą zawierać mleko, soję, seler i gorczycę.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 225 g |
% RWS*
na porcję |
Wartość energetyczna |
678 kJ / 162 kcal |
1526 kJ / 365 kcal |
18% |
Tłuszcz |
2,3 g |
5,2 g |
7% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,5 g |
1,1 g |
6% |
Węglowodany |
29 g |
65 g |
25% |
w tym cukry |
2,1 g |
4,7 g |
5% |
Białko |
5,1 g |
12 g |
24% |
Sól |
0,78 g |
1,8 g |
30% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.