Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI PO WIEJSKU z pieczarkami i mięsem

          Opis

          Pierogi po wiejsku zaskakują bogatym, intensywnym w smaku nadzieniem. Połączenie mięsa wieprzowo-wołowego, wędzonego boczku, smażonej cebulki, włoszczyzny i aromatycznych przypraw, zachwyci fanów konkretnych dań i smaków kojarzących się z dobrodziejstwami polskiej wsi. Gotowe w kilka minut, zawsze pyszne i apetyczne!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma; nadzienie: pieczarki (31%), mięso wieprzowe (25%), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), mięso wołowe (10%), cebula (8%), woda, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, błonnik pszenny, warzywa (marchew, seler, por, pietruszka, pasternak), sól.
          Mogą zawierać mleko i soje.

          Zawartość nadzienia: 38%

          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 225 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna918 kJ / 220 kcal2066 kJ / 495 kcal25%
          Tłuszcz8,2 g19 g27%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,0 g4,5 g23%
          Węglowodany28 g63 g24%
          w tym cukry1,7 g3,4 g4%
          Białko7,0 g16 g32%
          Sól0,51 g1,2 g20%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 10-12 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane