Opis
Pierogi po wiejsku zaskakują bogatym, intensywnym w smaku nadzieniem. Połączenie mięsa wieprzowo-wołowego, smażonej cebulki, włoszczyzny i aromatycznych przypraw, zachwyci fanów konkretnych dań i smaków kojarzących się z dobrodziejstwami polskiej wsi. Gotowe w kilka minut, zawsze pyszne i apetyczne!
Produkt głęboko mrożony.
Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól; nadzienie: pieczarki (31 %), mięso wieprzowe (25 %), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), mięso wołowe (10 %), cebula (8 %), woda, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, błonnik pszenny, warzywa (marchew, seler, por, korzeń pietruszki, pasternak), sól.
Mogą zawierać mleko, soję i gorczycę.
Zawartość nadzienia: 38%
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 225 g |
% RWS*
na porcję |
Wartość energetyczna |
918 kJ / 220 kcal |
2066 kJ / 495 kcal |
25% |
Tłuszcz |
8,2 g |
19 g |
27% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,0 g |
4,5 g |
23% |
Węglowodany |
28 g |
63 g |
24% |
w tym cukry |
1,7 g |
3,4 g |
4% |
Białko |
7,0 g |
16 g |
32% |
Sól |
0,51 g |
1,2 g |
20% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.