Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI PO WIEJSKU z pieczarkami i mięsem

          Opis

          Pierogi po wiejsku zaskakują bogatym, intensywnym w smaku nadzieniem. Połączenie mięsa wieprzowo-wołowego, wędzonego boczku, smażonej cebulki, włoszczyzny i aromatycznych przypraw, zachwyci fanów konkretnych dań i smaków kojarzących się z dobrodziejstwami polskiej wsi. Gotowe w kilka minut, zawsze pyszne i apetyczne!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma; nadzienie: pieczarki (31%), mięso wieprzowe (25%), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), mięso wołowe (10%), cebula (8%), woda, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, błonnik pszenny, warzywa (marchew, seler, por, pietruszka, pasternak), sól.
          Mogą zawierać mleko i soje.Zawartość nadzienia: 38%
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 918 kJ / 220 kcal 2066 kJ / 495 kcal 25%
          Tłuszcz 8,2 g 19 g 27%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g 4,5 g 23%
          Węglowodany 28 g 63 g 24%
          w tym cukry 1,7 g 3,4 g 4%
          Białko 7,0 g 16 g 32%
          Sól 0,51 g 1,2 g 20%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów
          wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
          2 Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut.
          3 Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak, jak lubisz. Możesz polać sosem śmietanowo – serowym.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane