Pierogi wiejskie w duszonej cebuli
Pierogi wiejskie w duszonej cebuli to jedna z najbardziej tradycyjnych form podania słynnego, polskiego specjału. Aby cieszyć się smakiem tej wyjątkowej potrawy wystarczy jedynie około 30 minut. Pierogi po wiejsku z pieczarkami i mięsem to znakomity produkt od Prostych Historii, który zapewnia wyjątkowe wrażenia smakowe za każdym razem. Co ciekawe też, pierogi wiejskie to nie tylko świetna propozycja obiadowa dla większego grona osób, lecz również znakomita przekąska przed właściwym daniem głównym. Nie ulega wątpliwości, że każdy choć raz powinien spróbować jedynych w swoim rodzaju pierogów wiejskich w duszonej cebuli, by znów poczuć smak dzieciństwa.
Składniki
- 8 białych cebul,
- 6 łyżek oleju,
- 50 ml piwa lub bulionu,
- pierogi po wiejsku z pieczarkami i mięsem Proste Historie,
- 1 płaska łyżeczka majeranku,
- 1/2 łyżeczki cukru,
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania
- 8 cebul przekrój na pół po długości i pokrój w cienkie plasterki.
- Na patelnię wlej 6 łyżek oleju, zagrzej i smaż cebulę przez 10 minut. Dodaj 50 ml piwa lub bulionu.
- Dodaj 1 płaską łyżeczkę majeranku, ½ łyżeczki cukru i duś kolejne 10 – 15 minut.
- Dodaj sól, pieprz i trzymaj w cieple.
- Ugotuj pierogi Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Serwuj zaraz po ugotowaniu z gorącą cebulą. Idealne do czystego barszczu z buraków!
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pierogi wiejskie w duszonej cebuli
Uduś na tłuszczu plastry cebuli z dodatkiem majeranku i piwa