Zupa zimowa z grzybami, śliwką i pierogami
Składniki
- “Pierogi z mięsem” Proste Historie,
- 300 g “Włoszczyzny ciętej” Proste Historie
- 1,5 l wody,
- 4 liście laurowe,
- 100 g suszonych podgrzybków,
- 150 g wędzonych żeberek,
- 1 średnia cebula,
- garść wędzonych polskich śliwek,
- sól, cukier i pieprz.
Sposób przygotowania
- Do 1,5 litra wody włóż 4 liście laurowe, 100 g suszonych podgrzybków i 150 g wędzonych żeberek.
- 1 średnia cebulę przekrój na pół w łupinie i podpiecz dookoła na ogniu.
- Dodaj do garnka, całość doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
- Dodaj 300 g “Włoszczyzny” Proste Historie, garść pokrojonych w paski suszonych, wędzonych polskich śliwek.
- Dopraw solą, cukrem i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
- Ugotuj pierogi Proste Historie zgodnie z przepisem w osolonej wodzie.
- Osusz pierogi, rozłóż na tależu po 3 szt. i zalewaj gorącą zupą.
- Dopraw danie pieprzem.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pierogi zapiekane po włosku
Przygotuj pomidorowy sos z białym winem, czosnkiem, oregano i zapiecz w nim pierogi
Zupa zimowa z grzybami, śliwką i pierogami
Przygotuj zupę z suszonych grzybów, śliwki na wędzące i podaj z pierogami