Zupa zimowa z grzybami, śliwką i pierogami

Składniki

  • “Pierogi z mięsem” Proste Historie,
  • 300 g “Włoszczyzny ciętej” Proste Historie
  • 1,5 l wody,
  • 4 liście laurowe,
  • 100 g suszonych podgrzybków,
  • 150 g wędzonych żeberek,
  • 1 średnia cebula,
  • garść wędzonych polskich śliwek,
  • sól, cukier i pieprz.

Sposób przygotowania

  1. Do 1,5 litra wody włóż 4 liście laurowe, 100 g suszonych podgrzybków i 150 g wędzonych żeberek.
  2. 1 średnia cebulę przekrój na pół w łupinie i podpiecz dookoła na ogniu.
  3. Dodaj do garnka, całość doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
  4. Dodaj 300 g “Włoszczyzny” Proste Historie, garść pokrojonych w paski suszonych, wędzonych polskich śliwek.
  5. Dopraw solą, cukrem i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
  6. Ugotuj pierogi Proste Historie zgodnie z przepisem w osolonej wodzie.
  7. Osusz pierogi, rozłóż na tależu po 3 szt. i zalewaj gorącą zupą.
  8. Dopraw danie pieprzem.

PIEROGI z mięsem
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu