Proste Historie
TALARKI ZIEMNIACZANE
Frytki i specjalności ziemniaczane

TALARKI ZIEMNIACZANE

Talarki ziemniaczane to prostota i smak w jednym. Chrupiące z wierzchu, z miękkim i rozpływającym się w ustach środkiem, zachwycają miłośników dobrego, polskiego ziemniaka. Niezależnie od pory roku ziemniak króluje na naszych stołach, a z Prostymi Historiami jest wyjątkowo pyszny i efektowny!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: ziemniaki, olej słonecznikowy.
Produkt może zawierać seler.

Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na diecie Bezglutenowej.

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g  % RWS*
na porcje
 Wartość energetyczna  468 kJ / 111 kcal 6% 
 Tłuszcz  3,0 g 4%
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,6 g 3%
 Węglowodany  17 g 7% 
 w tym cukry  0,5 g 1%
 Białko  2,4 g 5%
 Sól  0,05 g 1%

* Referencyjna wartosc spozycia dla przecietnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 600 g zawiera 6 sugerowanych porcji produktu.

Warzywa na patelnię dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

1

W piekarniku:
Zamrozona porcje frytek rozłozyc na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury
220°C (z funkcja termoobiegu 200°C). Piec 15-20 minut, do uzyskania własciwej chrupkosci i
koloru. W czasie pieczenia talarki ziemniaczane kilkakrotnie przemieszać.

2

W głebokim oleju:
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C.
Smażyć około 4 minut,do uzyskania własciwej chrupkości i koloru.

3

 Na patelni:
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju.
Smażyć około 8-12 minut, do uzyskania własciwej chrupkości i koloru. Obracać w trakcie
smażenia.

  • Inspiracje

    Ziemniaki meczowe z domowym sosem czosnkowym

    Wymieszaj śmietanę z majonezem, czosnkiem, curry i szczypiorem, podaj z miską pieczonych ziemniaków

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Francuska zapiekanka z białym winem i sosem pleśniowym

    Zapiecz ziemniaki z boczkiem, białym winem, śmietaną i serem typu brie lub camembert.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube