Proste Historie
Proste Historie

Sos boloński z dodatkiem 9 warzyw

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

W garnku rozgrzej 3 łyżki oleju. Wrzuć około 300 g mieszanki mięsa mielonego wołowego i wieprzowego. Dodaj posiekane 3 ząbki czosnku. Smaż do momentu, aż się mięso się zrumieni i rozgniataj na mniejsze kawałki przy pomocy drewnianej łyżki. Dodaj zamrożony "Bukiet 9 warzyw" Proste Historie, dokładnie wymieszaj. Podlej kieliszkiem białego wina i 1 szklanką bulionu wołowego (jeśli nie masz wina to zwiększ ilość bulionu). Duś przez 7 minut i dodaj około 300 g pokrojonych pomidorów z puszki i łyżkę koncentratu pomidorowego. Dopraw solą, cukrem, suszonym oregano lub cząbrem i duś pod przykryciem około 7 minut. Jeśli uznasz że jest zbyt gęste dodaj trochę bulionu. Serwuj jako samodzielne danie z chrupiącą bagietką lub na świeżo ugotowanym makaronie typu spaghetti. 

Facebook
Youtube