Kalafior po polsku
Kalafior po polsku to bardzo proste i pyszne danie, które możesz przygotować w zaledwie kwadrans. Co więcej posiłek ten równie dobrze sprawdzi się jako główna część obiadu, jak i drobna przekąska. Kalafior po polsku bardzo ładnie prezentuje się na talerzu, a jego przyrządzenie nie wymaga specjalistycznych umiejętności kucharskich – w zupełności wystarczą gotowe warzywa Proste Historie. Zaserwuj swoim bliskim lub znajomym posiłek, który ich zaskoczy i na długo zostanie w ich pamięci. Kalafior tak często bywa w ostatnim czasie pomijany w codziennym jadłospisie, co ma miejsce zupełnie nie słusznie – niech to pyszne warzywo znów zagości na naszych stołach.
Składniki
- “Chrupiący kalafior” Proste Historie,
- 4 łyżki stołowe bułki tartej,
- 100 g masła śmietankowego,
- 2 jajka na twardo,
- drobny szczypiorek,
- 1 szczypta soli,
- 1 szczypta cukru.
Sposób przygotowania
- Ugotuj “Kalafior” Proste Historie według przepisu na opakowaniu.
- Rozgrzej suchą patelnię i wsyp 4 łyżki stołowe bułki tartej.
- Podrumień i dodaj 100 g masła śmietankowego.
- Pozwól składnikom się połączyć.
- Dodaj szczyptę soli i szczyptę cukru.
- Polej ciepłego kalafiora na talerzu i zetrzyj na wierzch na tarce z drobnymi oczkami 2 ugotowane jajka na twardo.
- Posyp posiekanym bardzo drobnym szczypiorkiem.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pieczone warzywa do mięsa
Warzywa z piekarnika podaj jako dodatek do świątecznej pieczeni lub pieczonej białej kiełbasy.