Krupnik pieczarkowy
Składniki
- “Zupa pieczarkowa z pietruszką” Proste Historie,
- 2 łyżki oleju,
- 2 drobno posiekane cebule,
- 100 g boczku wędzonego,
- garść namoczonych suszonych podgrzybków,
- 1,5 l gotującego się wywaru mięsnego,
- 3 łyżki kaszy jęczmiennej,
- sól i pieprz,
- 1 łyżeczka suszonego lubczyku,
- 100 ml śmietany,
- 1 łyżeczka mąki,
- natka pietruszki.
Sposób przygotowania
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju.
- Dodaj 2 drobno posiekane cebule i smaż mieszając przez 4 minuty.
- Dodaj 100 g przepuszczonego przez maszynkę do mięsa boczku wędzonego, garść namoczonych suszonych podgrzybków, całość zrumień.
- Do 1,5 litra gotującego się wywaru mięsnego wrzuć 3 łyżki kaszy jęczmiennej, zawartość patelni i zamrożoną mieszankę “Zupy pieczarkowej” Proste Historie.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Dodaj 1 łyżeczkę suszonego lubczyku i gotuj przez 20 minut.
- Dodaj 100 ml śmietany wymieszanej z 1 łyżeczką mąki.
- Całość zagotuj.
- Serwuj posypane dużą ilością świeżej natki pietruszki.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Ziemniaczany placek z warzywami
Ziemniaczane pure wymieszaj z podduszoną mieszanką warzyw i upiecz w piekarniku
Krupnik pieczarkowy
Na uprażonej cebuli i boczku ugotuj zupę z dodatkiem kaszy jęczmiennej