Krupnik pieczarkowy

Składniki

  • “Zupa pieczarkowa z pietruszką” Proste Historie,
  • 2 łyżki oleju,
  • 2 drobno posiekane cebule,
  • 100 g boczku wędzonego,
  • garść namoczonych suszonych podgrzybków,
  • 1,5 l gotującego się wywaru mięsnego,
  • 3 łyżki kaszy jęczmiennej,
  • sól i pieprz,
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku,
  • 100 ml śmietany,
  • 1 łyżeczka mąki,
  • natka pietruszki.

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju.
  2. Dodaj 2 drobno posiekane cebule i smaż mieszając przez 4 minuty.
  3. Dodaj 100 g przepuszczonego przez maszynkę do mięsa boczku wędzonego, garść namoczonych suszonych podgrzybków, całość zrumień.
  4. Do 1,5 litra gotującego się wywaru mięsnego wrzuć 3 łyżki kaszy jęczmiennej, zawartość patelni i zamrożoną mieszankę “Zupy pieczarkowej” Proste Historie.
  5. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Dodaj 1 łyżeczkę suszonego lubczyku i gotuj przez 20 minut.
  7. Dodaj 100 ml śmietany wymieszanej z 1 łyżeczką mąki.
  8. Całość zagotuj.
  9. Serwuj posypane dużą ilością świeżej natki pietruszki.

ZUPA PIECZARKOWA z pietruszką
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu