Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA PIECZARKOWA z pietruszką

          Opis

          Łagodna zupa pieczarkowa kojarzy się z obiadami z dzieciństwa. Charakterystyczny smak pieczarek w połączeniu z aromatyczną pietruszką można przypomnieć sobie w kilka chwil. Prosta w przygotowaniu, aromatyczna zupa to wspaniały pomysł na domowy obiad.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach 63% (marchew, ziemniaki, pietruszka (6%),
          seler, cebula, por); pieczarki (35%); pietruszka natka rozdrobniona (2%).
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 158 kJ / 38 kcal 239 kJ / 57 kcal 3%
          Tłuszcz 0,2 g 0,3 g <1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,05 g 0,08 g <1%
          Węglowodany 6,1 g 9,2 g 4%
          w tym cukry 1,0 g 1,5 g 2%
          Białko 1,5 g 2,3 g 5%
          Sól 0,06 g 0,09 g 2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zupę pieczarkową wsyp do około 1,5 litra gotującego się bulionu.
          2 Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
          3 Pod koniec gotowania do zupy możesz dodać śmietanę.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane