Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA CEBULOWA z tymiankiem

          Opis

          Zupa cebulowa to aromatyczna kompozycja warzyw: cebuli, marchewki, pora i selera. Doskonała propozycja na mroźne, zimowe dni. Smak zupy podkreśla smażona cebulka, a zapakowane w oddzielnej saszetce przyprawa z tymiankiem dodatkowo wzbogaca smak zupy.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: cebula (55%), warzywa w zmiennych proporcjach 34%(marchew, pietruszka, seler), cebula smażona (10%) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), mieszanka przyprawowa w saszetce (1%) (czosnek, sól, tymianek 13%, majeranek, olej rzepakowy).
          Kraj pochodzenia cebuli: P – Polska, H – Holandia (kod podany w prawym dolnym rogu
          opakowania).
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 366 kJ / 88 kcal 549 kJ / 132 kcal 7%
          Tłuszcz 5,0 g 7,5 g 11%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
          Węglowodany 8,1 g 12 g 5%
          w tym cukry 2,0 g 3,0 g 3%
          Białko 1,6 g 2,4 g 5%
          Sól 0,06 g 0,09 g 2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zupę cebulową (po uprzednim wyjęciu z opakowania saszetki z przyprawą) wsyp do około 750 ml gotującego się bulionu.
          2 Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą, pieprzem i przyprawami z saszetki.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane