Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA JARZYNOWA

          Opis

          Nasza tradycyjna kuchnia nie mogłaby istnieć bez zupy jarzynowej. Klasyczne warzywa: marchew, ziemniaki, fasolka szparagowa, seler, pietruszka, to sprawdzone i przede wszystkim pyszne połączenie smaków. Uwielbiają je zarówno starsi, jak i młodsi miłośnicy polskiej kuchni.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, pietruszka, ziemniaki, fasola
          szparagowa, kalafior, groszek zielony, por, seler.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 305 kJ / 72 kcal 458 kJ / 109 kcal 5%
          Tłuszcz 0,4 g 0,6 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,06 g 0,09 g <1%
          Węglowodany 10,8 g 16,2 g 6%
          w tym cukry 2,0 g 3,0 g 3%
          Białko 4,1 g 6,2 g 12%
          Sól 0,09 g 0,14 g 2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zupę jarzynową wsyp do około 1,5 litra gotującego się bulionu.
          2 Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
          3 Pod koniec gotowania do zupy możesz dodać śmietanę.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane