Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA WIOSENNA

          Opis

          Lekka, kolorowa i pełna polskich warzyw, m.in. marchwi, kalafiora, brukselki, pora i zielonego groszku – taka jest właśnie zupa wiosenna. Jej przygotowanie to bardzo prosta historia! W kilka minut delikatny aromat wypełni całą kuchnię, a wyśmienity smak zupy przyciągnie do stołu wszystkich domowników.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, kalafior, fasola szparagowa,
          groszek zielony, kapusta brukselska, pietruszka, por, seler.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 154 kJ / 37 kcal 232 kJ / 56 kcal 3%
          Tłuszcz 0,3 g 0,5 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
          Węglowodany 4,3 g 6,5 g 2%
          w tym cukry 1,3 g 2,0 g 2%
          Białko 2,4 g 3,6 g 7%
          Sól 0,09 g 0,14 g 2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zupę wiosenną wsyp do około 1,5 litra gotującego się bulionu.
          2 Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
          3 Pod koniec gotowania do zupy możesz dodać śmietanę.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane