Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA KRÓLEWSKA ze szpinakiem

          Opis

          Szlachetny smak szpinaku w apetycznej zupie królewskiej, to zapowiedź wyjątkowych kulinarnych doznań. Zdrowy, pełen wartościowych mikro- i makroelementów szpinak to tradycyjne warzywo, po które warto sięgać jak najczęściej. Z prostą w przygotowaniu zupą królewską ze szpinakiem w sosie śmietanowym, marchewką, cebulką i ziemniakami, prawdziwa uczta smaku jest w zasięgu ręki.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach 60% (ziemniaki, marchew, seler, cebula); szpinak 40%.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 145 kJ / 35 kcal 218 kJ / 52 kcal 3%
          Tłuszcz 0,3 g 0,4 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g 0,0 g 0%
          Węglowodany 5,6 g 8,4 g 3%
          w tym cukry 0,7 g 1,1 g 1%
          Białko 1,6 g 2,5 g 5%
          Sól 0,05 g 0,07 g 1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zupę królewską wsyp do około 750 ml gotującego się bulionu.
          2 Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
          3 Pod koniec mieszania do zupy możesz dodać ser, np. mozarellę. Zupę możesz także udekorować listkiem szpinaku.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane