Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA FASOLOWA z wędzonką

          Opis

          Wyrazisty w smaku wędzony boczek w połączeniu z delikatnymi fasolkami, porem i aromatyczną pietruszką, daje wyjątkowy efekt. Ta klasyczna zupa syci, rozgrzewa i dodaje energii. Jest idealna na chłodniejsze dni albo… większy apetyt!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: fasola biała (50%), marchew, ziemniaki, boczek wędzony (5%)
          (mieso wieprzowe, sól), pietruszka, por, seler.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 790 kJ / 188 kcal 1188 kJ / 282 kcal 14%
          Tłuszcz 1,9 g 2,9 g 4%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g 1,5 g 8%
          Węglowodany 25,9 g 38,9 g 15%
          w tym cukry 2,1 g 3,2 g 4%
          Białko 12,1 g 18,2 g 36%
          Sól 0,08 g 0,12 g 2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zupę fasolową z wędzonką wsyp do około 1,5 litra gotującego się bulionu.
          2 Gotuj około 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem wedle uznania.
          3 Zupę możesz udekorować natką pietruszki.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane