Opis
Zupa kalafiorowa z koperkiem wielu z nas przywodzi na myśl najprawdziwsze smaki dzieciństwa… Jest niezwykle delikatna, a jednocześnie bardzo sycąca. Dlatego też sprawdzi się zarówno jako wyśmienite danie na szybki obiad, jak i rozgrzeje w długie jesienne czy zimowe wieczory. Przysłowiową „kropką nad i” jest aromatyczny koperek, który charakteryzuje się niezwykle wyrazistym smakiem.
Produkt głęboko mrożony.
Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Składniki: kalafior (55 %), warzywa w zmiennych proporcjach (18 %) (ziemniaki, seler, korzeń pietruszki, por), marchew (16 %), ziemniaki podsmażone (9 %) (ziemniaki, olej słonecznikowy), koper (2 %).
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 150 g |
% RWS*
na porcję |
Wartość energetyczna |
145 kJ / 35 kcal |
218 kJ / 52 kcal |
3% |
Tłuszcz |
0,2 g |
0,3 g |
<1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,03 g |
0,05 g |
<1% |
Węglowodany |
5,1 g |
7,6 g |
3% |
w tym cukry |
0,7 g |
1,0 g |
1% |
Białko |
1,9 g |
2,8 g |
6% |
Sól |
0,07 g |
0,10 g |
2% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.