Krem kalafiorowy z piklowanym łososiem
Składniki
- “Zupa kalafiorowa z koperkiem” Proste Historie,
- 80 g wędzonego łososia,
- 2 marchewki,
- 4 łyżki octu,
- 1 łyżka oliwy,
- 1 łyżeczka oliwy,
- 1 łyżeczka cukru,
- 1/2 ziarenek gorczycy,
- 100 g sera topionego śmietankowego,
- gałka muszkatołowa i sól,
- koperek.
Sposób przygotowania
- 80 g wędzonego łososia pokrój w cienkie paski.
- Przełóż do miski z 2 marchewkami zestruganymi na cieniutkie paski.
- Rozmroź 150 g “Kalafiora” Proste Historie, przekrój każdy kawałek wzdłuż na 4 części, dodaj do miski.
- W rondelku zagotuj 4 łyżki octu z 2 łyżkami wody, 1 łyżką oliwy i 1 łyżeczką cukru.
- Dodaj 1/2 ziarenek gorczycy, dopraw solą i ciepłym wywarem zalej łososia z warzywami.
- Odstaw do wystygnięcia.
- Przygotuj “Zupę kalafiorową” Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu, zmiksuj dodając 100 g sera topionego śmietankowego.
- Dopraw gałką muszkatołową i solą.
- Krem serwuj układając na nim odcedzone warzywa z łososiem.
- Posyp wierzch koperkiem.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Zupa kalafiorowa z krewetkami
Podsmaż na maśle koktajlowe krewetki i dodaj do zupy z odrobiną curry
Krem kalafiorowy z piklowanym łososiem
Zamarynuj wędzonego łososia ze startą marchewkę i kalafiorem, następnie podaj do zupy