Zupa kalafiorowa z krewetkami
Składniki
- “Zupa kalafiorowa z koperkiem” Proste Historie,
- 200 g krewetek koktajlowych,
- sok z cytryny,
- 1 łyżka masła,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 płaska łyżeczka curry,
- śmietana.
Sposób przygotowania
- Rozmroź 200 g krewetek koktajlowych.
- Skrop sokiem z cytryny i odstaw na 10 minut do lodówki.
- Przygotuj zupę Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła i wrzuć krewetki.
- Dodaj 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i trzymaj na ogniu 2 minuty.
- Zawartość patelni przerzuć do gotującej się wody, dodaj 1 płaską łyżeczkę curry.
- Podgotuj przez 3 minuty.
- Serwuj z dodatkiem śmietany.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Zupa kalafiorowa z krewetkami
Podsmaż na maśle koktajlowe krewetki i dodaj do zupy z odrobiną curry
Krem kalafiorowy z piklowanym łososiem
Zamarynuj wędzonego łososia ze startą marchewkę i kalafiorem, następnie podaj do zupy