Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KARTOFLANKA kociewska z golcami

          Opis

          To innowacyjna, pierwsza taka zupa na rynku dań mrożonych! Tworząc ją, inspirowaliśmy się bogatą tradycją kulinarną Kociewia – malowniczego regionu etnograficzno-kulturowego na Pomorzu Gdańskim. Sekret naszej pożywnej i sycącej zupy, tkwi w jej unikalnej, kociewskiej recepturze. Pokrojone w kostkę i podsmażane na oleju słonecznikowym ziemniaczki oraz golce – okrągłe kluski na bazie ziemniaków, to główne składniki „Kartoflanki”. Odkryj już dziś jej niezwykłą smakowitość!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: golce (kluski ziemniaczane) (47%) (ziemniaki (50%), skrobia ziemniaczana, woda, grys ziemniaczany, płatki ziemniaczane 1%, mąka pszenna, sól), ziemniaki podsmażane 33% (ziemniaki, olej słonecznikowy), warzywa w zmiennych proporcjach (19%) (cebula, marchew, pietruszka, seler), mieszanka przyprawowa w saszetce (1%) (sól, cebula, czosnek, majeranek (15%) olej rzepakowy).
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 425 kJ / 102 kcal 638 kJ / 153 kcal 8%
          Tłuszcz 1,4 g 2,1 g 3%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
          Węglowodany 19 g 29 g 11%
          w tym cukry 0,9 g 1,4 g 2%
          Białko 1,8 g 2,7 g 5%
          Sól 0,9 g 1,4 g 23%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Kartoflankę (po uprzednim wyjęciu z opakowania saszetki z przyprawami) wsyp do około 1 l gotującego się bulionu.
          2 Gotuj około 12 minut, od czasu do czasu mieszając.
          3 Pod koniec gotowania zupę dopraw przyprawą z saszetki dołączonej do opakowania.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane